Posjetite:

biljna (bazna) ulja oshadhi, pranarom, kemig - najveći izbor, najpovoljnije cijene - gdje kupiti

kemig web shop- oleotherapy biljna ulja po najpovoljnijim cijenama kupite u terra organica web shopu

ZELENA GLINA

green people organska kozmetika

oshadhi kemotipizirana eterična ulja, hladno prešana, nerafinirana biljna ulja, hidrolati, difuzeri, prirodna kozmetika

dr stribor kozmetika gdje kupiti cijene prodaja web shop dr stribor marković

radionica prirodne kozmetike i aromakozmetike: naučite kako napraviti kremu, losion, emulziju, kupku, piling

Aromakozmetika

Biljna i eterična ulja prolaze kroz slojeve kože, njeguju je i hrane. Njihove spojeve koža prepoznaje i ugrađuje ih u svoje stanice, gdje uspostavljaju ravnotežu staničnih funkcija i potiču međustaničnu izmjenu tvari...

Više: AROMAKOZMETIKA

Eukaliptus globulus

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za eterično ulje “eukaliptusa”, jer brojne trgovine prodaju, ili misle da prodaju, eterično ulje eukaliptusa. No, treba biti odmah jasan: postoji gotovo 700 vrsta eukaliptusa i iznimno je neodgovorno govoriti o eteričnom ulju eukaliptusa bez da preciziramo iz koje vrste se dobiva.

Više: EUKALIPTUS GLOBULUS

Terra Organica - upravo ono što tražite :)

 

Eterična i biljna ulja kao i sastojke za izradu kozmetike možete naručiti putem Web Shopa ili kupiti u trgovini na adresi A. Bauera 16, Zagreb.

 

Njega mješovite kože - kako napraviti prirodnu kremu za lice

Mješovita ili normalna koža, niti masna niti suha, je najzahvalnija za njegu. Najpoznatiji hidrolat i eterično ulje koji se koriste kod takve kože je ružmarin kemotip verbenon. Važno je znati da je upravo korzikanski ružmarin, koji u svojem kemijskom sastavu ima mnogo spoja verbenona, pa se prema njemu naziva kemotipom verbenon, najdjelotvorniji u njezi kože od svih kemotipova ružmarina (dalmatinskog kemotipa kamfora, sjevernoafričkog kemotipa cineola).
Ružmarin kemotip verbenon pojačava prokrvljenost tkiva, a istovremeno regulira lučenje masnoće, pa će povoljno djelovati i na masne i na suhe dijelove kože.

 

1. tonik za lice

Na 200 mL hidrolata ružmarina verbenona (bez alkohola etanola!) dodajte jednu čajnu žlicu biljnog glicerola i dobro promućkajte. Tako spravljen tonik koristite ujutro i navečer, a možete ga koristiti i tijekom dana.

 

2. krema za lice

Kvaliteta kreme ovisi prije svega o kvaliteti sastojaka. U klasičnim kremama, pa i u onim najskupljim, glavni sastojci su vazelin, parafin, dimetikon (silikonsko ulje) i rafinirana biljna ulja, sve od reda sastojci slabe ili nikakve hranjive vrijednosti. Kao vodena faza koristi se obična demineralizirana voda. Dodaju se i umjetni mirisi i boje kako bi krema bila dopadljiva. A na kraju se stavljaju i konzervansi kako bi krema imala iznimno dug rok trajanja te na policama trgovina ili u skladištima distributera stajala i po nekoliko godina. Vrlo mali broj proizvođača upotrebljava doista prirodne sastojke, a skupoća kreme ili "razvikanost” nekog branda uopće nisu garancija kvalitete i prirodne hranjivosti.

Stoga, vrijeme je za izradu krema u kućnoj radinosti. Takve kreme će biti bez trunke konzervansa, s ljekovitim eteričnim i biljnim uljima i hidrolatima, prilagođene upravo vašoj koži i vašoj osobnosti.

Za izradu krema potrebna je preciznost i nešto iskustva, pa ako vam prve kreme propadnu nemojte se zabrinjavati.

Kreme u sebi sadrže masnu fazu, odnosno uljne komponente (biljno ulje, eterična ulja) i vodenu fazu (hidrolat, glicerol), a koje povezuje emulgator. Kreme se uglavnom brže upijaju u kožu nego čista biljna ulja, pa su zato i popularne, a u vodenoj se fazi također nalaze ljekovite tvari.

 

Masna faza:

12 g macerata nevena ili macerata CO2 apsoluta nevena u makadamiji
5 g emulgatora Lanette N ili Phytocream 2000
5 kapi eteričnog ulja ružmarina verbenona

Od biljnih ulja koristimo klasični macerat nevena u maslinovom ili nekom drugom biljnom ulju, ili macerat CO2 apsoluta nevena napravljen u makadamijinom ulju, izvrsna njegujuća ulja koja će kremi dati lijepu žućkastu boju.

Kao emulgator koristimo poluprirodni cetanolni emulgator koji se zove Lanette N, ili prirodni Phytocream 2000 dobiven iz pšenice. Emulgatora se dodaje 9-10 %.

 

Vodena faza:

30 g hidrolata ružmarina verbenona
2 g biljnog glicerola
na vrh noža alantoina

Za vodenu fazu umjesto vode koristimo hidrolat ružmarina verbenona. Kako bi krema bila što hidratantnija dodajemo i prirodni biljni glicerol (glicerin). Po želji možete dodati i na vrh noža alantoina, prirodne protuupalne tvari koja potiče regeneraciju.

 

Priprema:

Uzmite dvije kemijske čašice od 250 mL, ili manje lončiće. U jedan odvažite masnu fazu (biljno ulje i emulgator bez eteričnog ulja), a u drugi odvažite hidrolat i glicerol.

Za vaganje može poslužiti digitalna kuhinjska vaga s hodom od 1 g (one s hodom od 2 g nisu dovoljno precizne za izradu krema).

Uzmite široku posudu za vodenu kupelj i u njoj zagrijte vodu do najviše 70°C. Voda ne smije ključati!

Uronite oba lončića u kupelj. Laganim zagrijavanjem emulgator se otapa u ulju. Tek tada u masnu fazu dodajte eterično ulje i promiješajte. Drugom žlicom promiješajte i vodenu fazu da se glicerol (i alantoin) otopi u hidrolatu. Izvadite posude iz vodene kupelji.

Vrlo polagano, uz miješanje, dodajete vodenu fazu u masnu fazu. Krema neće uspjeti ako ulijevate vodenu fazu prebrzo, ili ako masnu fazu dodajete u vodenu fazu. Nemojte miješati s mikserom već sa žlicom, energično ali opet ne prebrzo. Počet će nastajati gusta blijedo-žućkasta krema. Miješajte tako sve dok se krema ne ohladi na oko 45°C. Izlijte kremu u kozmetičku kutijicu i ostavite je otvorenom sat vremena da se skroz ohladi.

Budući da krema nema konzervanse, držite je u hladnjaku! Rok trajanja takve kreme je do maksimalno dva mjeseca!

Izvor: Centar Cedrus

 

GDJE KUPITI?

U srcu Zagreba, na adresi Antuna Bauera 16, otvoren je Terra Organica maloprodajni dućan s najvećim izborom eteričnih ulja, biljnih ulja i hidrolata, kao i velikom ponudom organske kozmetike i prirodnih dodataka prehrani.

Adresa dućana: Antuna Bauera 16, Zagreb

Radno vrijeme:

Pon-pet: 09:00-20:00

Subota: 09:00-14:00

Telefon: 01/5576-044

WEB SHOP: www.terra-organica.hr


Prikaz veće karte