facebook terra organica

Preporuka:

eterična ulja

biljna (bazna) ulja oshadhi, pranarom, kemig

oleotherapy kemig biljna ulja

kemig web shop

pranarom

Terra Organica - sve što Vam treba

U srcu Zagreba, na adresi Antuna Bauera 16, otvoren je Terra Organica maloprodajni dućan s najvećim izborom eteričnih ulja, biljnih ulja i hidrolata, kao i velikom ponudom organske kozmetike i prirodnih dodataka prehrani.

Adresa dućana: Antuna Bauera 16, Zagreb

Radno vrijeme:

Pon-pet: 09:00-20:00

Subota: 09:00-14:00

Telefon: 01/5576-044


Prikaz veće karte

Za web shoppere tu je i dalje Terra Organica Web Shop.

 

PROMO: oleoTHERAPY

 

oleotherapy kemig biljna ulja web shop prodaja po povoljnim cijenama

Oleoterapija predstavlja peroralnu ili lokalnu primjenu prirodnih ulja u svrhu pomoći pri liječenju određenih tegoba. Odavno je poznato kako ulja zbog svojeg specifičnog sastava imaju vrlo važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina, vitamina i raznih drugih terapeutski značajnih sastojaka zaslužni su za blagotvorne učinke izvana i iznutra!

Biljna ulja bila su prepoznata i u najstarijim civilizacijama, od Rimskog carstva do Egipta i Mezopotamije, gdje su se koristila u raznim ritualima za zdravlje i ljepotu, predstavljajući statusne simbole. Riblje ulje se stoljećima primjenjuje u farmaceutskoj praksi.

Među mnogobrojnim funkcijama lipida ističe se njihova uloga energetskog "skladišta", u sastavu su staničnih membrana svih živih bića (fosfolipidi, ceramidi, steroli, sfingolipidi) i time štite stanicu i cijeli organizam od nepovoljnih utjecaja.

Nadalje, lipidi sudjeluju u brojnim procesima za prijenos signala među stanicama (hormoni i lokalni hormoni) te potiču razne fiziološke procese (vitamini, masne kiseline, prostaglandini i leukotrieni, steroli). Postoji veliki broj biljnih ulja koji se mogu istovremeno koristiti peroralno (kao dodatak prehrani) i lokalno, a zahvaljujući njihovom specifičnom sastavu mogu biti od terapijske koristi kod indikacija kao što su alergije (ulje crnog kima), atopijskog dermatitisa (ulje noćurka), simptoma menopauze (ulje boražine), kardiovaskularnog rizika (ulje sjemenki lana ili ulje masline), itd.

U vrijeme kada se sve više vraćamo prirodnim alternativama u liječenju, samoliječenju i njezi, ulja pronalaze svoje mjesto u najrazličitijim indikacijama, od njege suhe i osjetljive kože, sve do prevencije oboljenja krvožilnog sustava. Zbog visoke koncentracije prirodnih antioksidansa, te omega masnih kiselina, ulja su dokazano pomogla i u sprečavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala u organizmu.

Oleoterapija se kroz povijest tradicionalno prakticirala putem vanjske primjene ulja na kožu putem masaža i obloga, sve do peroralne primjene biljnih ulja (crni kim, lan i dr.).

U periodu kada su brojna biljna ulja na tržištu, poneka i sumnjive kvalitete, patvorena ili razrijeđena jeftinijim uljima, važno je prepoznati prirodna ulja najviše kakvoće, potvrđene pod nadzorom specijalista kontrole kvalitete i ispitivanja lijekova prema farmakopejskim propisima!

 

Kratki opis izabranih oleoTHERAPY biljnih ulja

 

Ulje argana dobiva se hladnim tiještenjem ploda drveta Argania spinosa, koje je nativno za klimatsko područje jugozapadnog Maroka, gdje ga nazivaju «tekućim zlatom». Iznimno je bogato nezasićenim esencijalnim masnim kiselinama, izvrsna je prirodna metoda za ublažavanje suhe i dehidrirane kože, te kod bora. Dok mnoga ulja nisu prikladna za primjenu kod masne i akneične kože, arganovo ulje zbog svog visokog udjela antioksidansa (vitamin E, nezasićene masne kiseline i fitosteroli), preporuča se za tretiranje kože s pretjeranim izlučivanjem sebuma. Najomiljeniji je za njegu suhe kose i vlasišta, noktiju i kože sklone svrbežu.

Avokadovo ulje; Dobiva se hladnim tiještenjem svježe pulpe avokada. Boja ulja varira od svijetlozelene do intenzivno zelene ili smeđe-zelene boje. Premda je masno na prvi dodir, ulje avokada se brzo upija i apsorbira u kožu. Ulje avokada je nadaleko najbogatije nutrijentima za kožu: osobito je bogato vitaminima A i E, snažnim antioksidansima, vitaminima D i C, te B-kompleksa. Iznimno je otporan na oksidaciju, te je učinkovit u borbi protiv slobodnih radikala i prijevremenog starenja kože! Osnažuje otpornost kože i hidrolipidne barijere, te revitalizira suho vlasište. Sadrži sterole, fitosterole i karotenoide koji su djelotvorni u restruktriruranju, regeneraciji i umirivanju kože.

Ulje badema (hladno tiješteno) dobiva se iz 100% čistih sjemenki badema. Ovo visokokvalitetno ulje je izvrstan emolijens za omekšavanje i regeneriranje kože i vlasišta. Tradicionalno se koristilo kod raznih ekcema, psorijaze, te suhe i upaljene kože slone svrbežu, a godinama se koristi i u prevenciji i tretiranju strija. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E. Hladno tiješteno ulje badema je lagane teksture koja se lako apsorbira u kožu, stoga je osobito poželjno kao nosač (biljno ulje) u aromaterapiji, kod masaža ili u raznim kupkama. Koristi se u kremama, losionima, hidratantnim sapunima, balzamima, uljima za njegu itd.

Ulje boražine; Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki boražine. Izuzetno je bogato vitaminima A, D, E, K, te gama-linolenskom kiselinom (GLA). Upravo zbog visokog sadržaja GLA, ulje se tradicionalno koristi i kao dodatak prehrani (menopauzalne tegobe i dr.) i u kozmetičko-dermatološke svrhe, osobito kod osoba starije životne dobi i djece. Ulje je izrazito korisno kod svih upalnih procesa kože, osobito kod atopijskog dermatitisa, u prevenciji ispucalosti kože, strija i u tretmanima ožiljaka. Idealno je za zrelu kožu, fotooštećenu kožu i kožu sklonu alergijskim reakcijama.

Uljni macerat čička. Tradicionalno se primjenjuje kod raznih ekcematoznih promjena, opeklina, problematične kože (čirevi, apscesi, akne). Vrlo često se preporučuje njegova primjena za njegu kose i vlasišta, posebice kod opadanja kose i prhuti, uz prikladnu i temeljitu masažu vlasišta, čime se potiče mikrocirkulacija i osnažuje prokrvljenost vlasišta. Pretpostavka je da takav učinak ima zbog visokog udjela nezasićenih masnih kiselina i fitosterola.

Ulje crnog kima; Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki crnog kima. Sadrži oko 70% nezasićenih masnih kiselina, vrijednih sastojaka topljivih u mastima (steroli i vitamin E), uz prosječno 1% eteričnog ulja crnog kima. Spada u najvrijednije dodatke prehrani. Sastavnice eteričnog ulja crnog kima, među kojima se ističe timokinon, dokazano su korisni zbog pomoći u regulaciji i osnaživanju imunološkog odgovora, osobito kod alergija. Crni kim se tradicionalno koristio kod liječenja tegoba dišnog sustava, atopijskog dermatitisa, jetrenih i želučanih tegoba, te kao prevencija nastanka sezonskih alergija i kod potrebe za osnaživanjem imunološkog sustava.

Ulje sjemenki grožđa; Dobiva se postupkom hladnog tiještenja sjemenki grožđa. Ulje je bogato vitaminima, mineralima, linolnom kiselinom i drugim esencijalnim masnim kiselinama, koje osnažuju stanice kože i pomažu u njezinoj hidrataciji. Sadrži veliku količinu vitamina F. Na koži ostavlja predivni satenski osjećaj. Iznimno se preporučuje kod kože sklone aknama i za masnu kožu. Ima blago adstrigentno djelovanje, no dobro prodire u kožu, zbog čega se primjenjuje u aromaterapiji. Izvrsno je kao dodatak u kremama, losionima, balzamima za usne, posebice za one namijenjenoj suhoj i preuranjeno ostarjeloj koži.

Jangu (ili Yangu) ulje; Dobiva se hladnim tiještenjem iz sjemenki ploda fascinantnog afričkog stabla, te je jedan od najpopularnijih ulja u afričkoj njezi kože (Maasai). Koristi se u kozmetici zbog specifičnog sastava i sadržaja antioksidansa, koji pomažu u UVA/UVB zaštiti, uz visoki sadržaj esencijalnih masnih kiselina. Idealno je za njegu masne, mješovite i problematične kože jer se brzo upija, ne ostavljajući masni film. Ugodnog je mirisa, regulira lučenje sebuma a opet intenzivno hrani kožu. Hranjivi je dodatak sapunima, regeneratorima, kremama za lice, zaštiti od sunca, pilinzima i balzamima.

Jojoba; Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki jojobe. Ubraja se u tekuće voskove, vrlo je stabilno te otporno na oksidaciju i povišenu temperaturu. Sadrži veliki broj vitamina i minerala koji blagotvorno djeluju na kožu, vlažeći je i čineći mekom i glatkom. Stabilizira pH kože i regulira nastanak sebuma. Koristi se za suhu i nadraženu kožu, prilikom tretmana ožiljaka, preuranjenih bora i akni, raznih ekcematoznih promjena na koži, kod psorijaze i dermatitisa. Zbog regulirajućeg djelovanja na nastanak sebuma, dobar je i kao dodatak za njegu masne kože, zajedno s hladno tiještenim uljem lješnjaka. Idealno je kao dodatak njezi usnica tijekom zime, uz shea (karite) maslac.

Kukui; Ima visoki sadržaj esencijalnih masnih kiselina (linolne i linolenske kiseline), koji su vitalni za kožu. Lako se upija u kožu. Smanjuje iritiranu kožu, nakon opeklina (i sunčanih opeklina). Može pomoći u olakšanju tegoba kože sklone crvenilu, ekcemima, psorijazi i rozaceji. Iznimno je hranjivo ulje, pogodno za njegu suhe kože. Daje iznimnu glatkoću koži, te je idealan za masažu. Brzu se upija čak i u strukturu kose, tako da je idealan za uljne pakunge za kosu. Može se naći u mnogim losionima za tijelo, preparatima za njegu kose i vlasišta, uljnim mješavinama i kupkama.

Lješnjakovo ulje; Dobiva se hladnim tiještenjem ploda lijeske. Riječ je o vrlo laganom i brzoupijajućem ulju, blagog adstrigentnog učinka, zbog čega se koristi kod problematične kože s proširenim porama, premda je idealan za sve tipove kože. Bogato je vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, koje pomažu u umirivanju upalnih promjena suhe i iritirane kože. Pogodan je za dodatak u formulacije namijenjene masnoj i problematičnoj koži. Često se koristi u preparatima za sunčanje, a zbog brzog upijanja je iznimno poželjan u aromaterapiji kao nosač eteričnih ulja. Zbog svojih svojstava se koristi u preparatima za masaže, kremama i losionima, sapunima, te u njezi kose.

Makadamija; Dobiva se hladnim tiještenjem svježeg oraha makadamije. Makadamija se iznimno brzo upija, te se ponekad naziva i «nestajućim uljem», stoga se u masažama treba koristiti u kombinaciji s drugim uljima (badem, suncokret). Otporno je na oksidaciju, te ga koža lako upija. Uspješno njeguje zrelu kožu zbog sadržaja palmitoleinske kiseline. U kozmetici je poželjan u preparatima za UV-zaštitu i u preparatima za zaštitu osjetljive kože područja oko očiju. Bogato je vitaminima A i E. Zbog brzog upijanja se, poput biljnog ulja lješnjaka, koristi kao izvrstan nosač biljnih ulja u aromaterapiji.

Marelica; Dobiva se hladnim tiještenjem i filtriranjem koštica marelice. Ulje je vrlo slično bademovom ulju, bogato vitaminima i mineralima. Dobro je za njegu kože lica, naručito suhe i osjetljive kože, preuranjeno ostarjele kože i kod upalnih procesa kože. Omekšava, hrani i regenerira kožu. Riječ je o vrlo laganom ulju, no istovremeno iznimno emolijentnom, s visokim udjelom oleinske i linolne kiseline. Brzo se upija u kožu, stoga je omiljeno za aromaterapiju i masaže. Kao snažni emolijens je poželjan u kozmetici za lice i tijelo, u raznim losionima, balzamima, te pripravcima za njegu kose i vlasišta.

Ulje noćurka; Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki noćurka. Sadrži vitamine, minerale i esencijalne masne kiseline poput gama-linolenske kiseline (GLA). Regulira nastanak sebuma, potiče izmjenu tvari u stanicama kože, daje elastičnost koži i potiče njezinu regeneraciju. Pogodno je za sve tipove kože, posebice u tretiranju suhe i preuranjeno ostarjele kože, kod ekcema, atopijskog dermatisisa i psorijaze. Hladno tiješteno ulje noćurka ima odlično protuupalno djelovanje. Tradicionalno se koristilo i oralno, zbog sadržaja GLA.

Uljni macerat oraha vrlo je popularan pripravak za njegu kose i vlasišta. Jača kosu, sprečava opadanja i daje sjaj. Pogodan je naročito za tamnije tonove kose. Može se koristiti kao samostalan preparat ili kao dodatak u šampone.Ne valja ga zamijeniti sa hladno tiještenim uljem jezgre oraha jer ima potpuno drugo djelovanje.

Ulje sjemenki pamuka; Dobiva se postupkom hladnog tiještenja i rafiniranja sjemenki pamuka. Neki ga zovu još i „zlatno ulje“. Sadrži velike količine vitamina, minerala i omega-6 masnih kiselina. Bogato je i fitosterolima, što mu daje i trajnost, ali i omogućava da se s lakoćom upija kroz kožu. Ostavlja poseban osjećaj glatkoće. Koristi se u proizvodnji sapuna i krema, posebice dječjih. Vrlo je lagane teksture i koža ga brzo upija.

Ulje ploda divlje ruže; Dobiva se hladnim tiještenjem ploda divlje ruže. Sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine i minerale, te manje količine derivata kiseline vitamina A koja izvrsno djeluje na regeneraciju kože. Izuzetno je vrijedno ulje u regenerativnoj njezi kože, te je vrlo djelotvorno kod tretiranja opeklina bora, ožiljaka, ekcema, hiperpigmentirane i preuranjeno ostarjele kože. Ima prirodna antioksidativna svojstva i djeluje blago adstrigentno. Idealan je odabir za formulacije namijenjene za zrelu i fotooštećenu kožu, gdje je potrebno obnoviti kožu i ujednačiti pigmentaciju kože.

Ulje pšeničnih klica; Dobiva se hladnim tiještenjem klica pšenice. Vrijedan je izvor vitamina A, E, D, kao i esencijalnih masnih kiselina. Zbog visokog udjela vitamina E djeluje snažno antioksidativno, potiče regeneraciju stanica kože, a ujedno posješuje održavanje optimalne hidrolipidne barijere, sprječavajući isušivanje kože. Potiče cirkulaciju kože, uz istovremeno omekšavanje. Izvrsno je za njegu suhe i oštećene kože.

Ulje riže; Dobiva se postupkom rafiniranja. Sadrži oleinsku, linolnu i linolensku kiselinu, vitamin E i gama-orizanol. Bogato je fitosterolima, smanjuje upalne procese na koži i jedno je od najbogatijih ulja-nosača u aromaterapiji. Ima antioksidativna svojstva. Posebno je korisno u formulacijama namijenjenim za njegu zrele, osjetljive i dječje kože. Istovremeno je lagano, ali i izvrsno hidratizira kožu.

Sezamovo ulje; Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki sezama. Ovo ulje bogato je nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima A, E i B, proteinima i kalcijem. Vrlo je lagano te se može koristiti u njezi kose i vlasišta. Prirodni je antioksidans i pomaže u smanjenju vidljivosti ožiljaka na koži. Namijenjeno je suhoj koži, sklonoj čestim upalnim procesima i lošijoj mikrocirkulaciji. Izvrsno je za izradu kozmetičkih preparata zbog svoje stabilnosti i kvalitetnih emulzijskih sustava.

Suncokretovo ulje; Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki suncokreta. Djeluje blago adstrigentno. Korisno je u svim tretmanima suhe i oštećene, ali i masne kože. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama. Pomaće u hidrataciji, regeneraciji i njezi kože. Može se koristiti kao primarno ulje u mnogim losionima, pilinzima za tijelo, uljnim kupkama i formulacijama za masažu. Iznimno je korisno u pripravcima namijenjenim zreloj, osjetljivoj, suhoj i oštećenoj koži. Jedno je od najboljih ulja za masaže zbog relativno brzog upijanja, čime olakšava prijenos molekula eteričnih ulja u kožu.

Tamanu ulje; Poznato je i kao ulje Foraha. Dobiva se mehaničkim hladnim tiještenjem osušenih plodova stabla Tamanu, tipičnog za pacifičko područje. Ulje je iznimno bogate teksture, intenzivne boje i ugodnog mirisa. Umiruje kožu, pomaže u ublažavanju crvenila i opeklina od sunca, kao i kod raznih osipa i svrbeži. Iznimno hidratizira kožu i pomaže u regeneraciji stanica, uz snažno protuupalno djelovanje, a tradicionalno se primjenjivalo čak kod reumatizma, ekcema i upalnih bolesti kože. Pomaže u cijeljenju rana i posjekotina, uz blago antimikrobno djelovanje. U kombinaciji s određenim eteričnim uljima može imati antivirusno djelovanje. Ne nadražuje sluzokožu, stoga se može primjenjivati i na genitalnom području.

 

Osjetite terapeutsku snagu prirodnih ulja ... oleo THERAPY !